Van der Valk Hotel Ridderkerk
In: Zakelijk0

Hoe maak ik mijn hotelgasten echt tevreden? Loyale klanten opbouwen is een doel voor veel hotelmanagers, maar hoe bouw je dit op? En is dit te bereiken door het interieur aan te passen? Lees hieronder hoe wij van Stabilo Interieurbouw hierover denken.

#1 Blijvende indruk achterlaten

Van der valk restaurant

Een blijvende indruk achterlaten is tegenwoordig enorm belangrijk. Nu zou dit altijd al een doel geweest zijn, maar met de komst van online reviews wordt ook direct zichtbaar wat klanten ervan vinden. Wanneer je hier laag op scoort schrikt dit gegarandeerd klanten af.
Bovenstaande foto is van het restaurant in het Van der Valk hotel in Ridderkerk, gerealiseerd door Stabilo Interieurbouw.

Het restaurant springt er meteen uit en is ook iets waar mensen over gaan praten, wat resulteert in mond-tot-mond reclame. Mensen praten immers graag over iets wat ze mooi vinden. En hoe mooi zou het zijn om je eigen hotel terug te zien op instagram foto’s van tevreden klanten.

Maar hoe val je op tussen alle hotels op interieurgebied?
– Speciaal ontworpen en op maat gemaakt interieur
– Opvallend kleurgebruik
– Overzichtelijke lobby
– Gebruik van natuurlijke producten

#2 Lobby

Dit valt eigenlijk samen met “#1 Blijvende indruk achterlaten”. Het binnenlopen van de lobby is vergelijkbaar met de hand schudden van iemand die je net kent, het draait allemaal om de eerste indruk! Een lobby kan uitnodigend, intimiderend, spannend of juist erg cool overkomen. De beste lobby’s bieden een fijne plek voor je doelgroep.

Van der Valk Ridderkerk lobby

Op het moment van binnenkomen ontwikkelen de gasten direct een beeld bij het hotel. Ze voelen direct of het luxe, trendy, goedkoop of juist chique is. Grijp met het inrichten van je lobby dus de kans om je bedrijf goed te profileren.  Hierbij is het belangrijk om te analyseren wat je doelgroep is. Wanneer je jezelf richt op stelletjes op vakantie, dan kun je een romantische loungeplek overwegen, maar wanneer je op zakelijk publiek focust kan dit juist averechts werken.

Door de opkomst van Airbnb moeten hotels zich nog meer onderscheiden, hierdoor worden de hotellobby’s steeds belangrijker. Het wordt immers een plek waar gasten elkaar kunnen ontmoeten. Stabilo Interieurbouw denkt graag met je mee en tovert jouw hotellobby om tot een unieke omgeving gericht op de doelgroep.

#3 Restaurant

Je moet je gasten natuurlijk een restaurant bieden, maar wist je ook dat 10% van de Nederlanders wekelijks buiten de deur eet? Wanneer je een goed restaurant hebt, trekt dit dus ook bezoekers uit de omgeving. Maar wat zoeken gasten in een restaurant? Geef je gasten de optie om te genieten van lokale (seizoens)gerechten, zodat buitenlandse gasten ook Nederlandse gerechten kunnen ontdekken.

Mensen komen niet alleen naar het restaurant om te eten, maar ook voor de rust en de ervaring. Hierop zul je je interieur en kleurgebruik aanpassen. Zo gebruiken restaurants de kleur rood om de eetlust van mensen te verhogen. In onderstaande afbeelding is gebruik gemaakt van de kleur blauw, wat dan weer rust uitstraalt.

Grandcafe restaurant Ridderkerk

#4 Congreszalen met eetgelegenheden

Wij hebben samen met de heren van Mishmash studio een fantastische project op de 1e etage van hotel Van der Valk in Ridderkerk mogen realiseren. Met dit project speelden we in op de combinatie van congreszalen met eetgelegenheden. Zo is op onderstaande foto een plek te zien waar ruimte is voor een compleet buffet voor tijdens of na een congres.

Stabilo interieurbouw zakelijk

Waar veel hotels over een congresruimte beschikken, wordt er soms niet voldoende nagedacht over eetgelegenheden voor de gasten. Het eten moet schaalbaar zijn, zodat er ook eten verzorgd kan worden voor grote groepen. Stabilo denkt hierbij graag met je mee over de inrichting van je congresruimtes en eetgelegenheden.

#5 Hallen

Het is bijzonder hoe weinig er te vinden is over de inrichting van een hal op internet. De hal is de laatste stap naar je kamer, dus je wilt de gasten met een goed gevoel hun kamer laten bereiken. Je wilt dat de hal een verlengde is van de rest van je interieur. Ook bij de hal is het dus belangrijk om op de kleuren te letten. Bij het Van der Valk hotel is ervoor gekozen om de muur een zelfde soort kleur te geven als het interieur. Wat ook opvalt is dat het plafond een lichtere tint heeft, om het geheel rustig over te laten komen.

hotel hal Ridderkerk

Ook bij het tapijt moet je over een aantal dingen nadenken. Wanneer je een gestreept patroon wil, wil je er meestal voor kiezen om ze in de breedte te laten lopen en niet in de lengte. In de lengte accentueren de strepen de lengte van de hal, maar in de breedte benadrukken ze hoe breed de hal is.

Verder is het belangrijk dat er geen onverlichte stukken zijn. Lange gangen kunnen eng lijken wanneer er knipperende lampen of helemaal geen lampen zijn. Om energie te besparen kun je altijd kiezen voor een sensorlamp, die pas aangaat wanneer iemand langsloopt.

#6 Onderscheiden met unieke hotelkamers

Veel hotelkamers lijken op elkaar, er staat een bed, een televisie, misschien twee nachtkastjes, een wandkast en een badkamer. Maar hoe leuk zou het zijn als je in elke kamer een andere beleving kunt aanbieden. De klassieke bed-nachtkastje-televisie combo is niet zo uitnodigend meer. Vandaag de dag willen we verrast worden. Creatieve bureau’s voor zakenreizigers, een extra bank naast je king-size bed of een tv die in de muur verwerkt is, zijn ingrediënten waar je als hoteleigenaar mee kunt spelen. Wanneer iedere kamer uniek maken je te veel werk lijkt, is het ook mogelijk om elke gang een ander thema te geven, maar de kamers binnen deze gang wel gelijk te houden.

hotelkamer op maat

Je kunt dus werken met verschillende thema’s of bepaalde kleurpatronen. Zo zou het zomaar kunnen dat gasten net dat stukje extra willen reizen, zodat ze in jouw unieke kamer kunnen slapen. Gasten voelen zich graag speciaal, dus bovenstaande tips zullen ervoor zorgen dat de hotelervaring van de gasten verbeterd.

#7 Wellness allures in de badkamer

Er is een verschuiving in de verdeling van hotelkamers, zo wordt het badkamer gedeelte steeds groter en het kamer gedeelte steeds kleiner. Hier wordt vooral ingespeeld op luxe, zo zullen er grotere badkuipen geplaatst worden die tevens centraler staan. En wie liever wil douchen dan in bad liggen, kan tegenwoordig verwachten dat er een regendouche is geïnstalleerd.

badkamer hotel

Door de grotere kamer zal het rustiger aanvoelen, wat perfect aansluit bij het doel. Hotelgasten moeten in hun kamer lekker kunnen ontspannen en dat is precies wat deze trend bereikt. De kasten onder de gootsteen zorgen ervoor dat gasten hun spullen netjes kunnen opruimen en de rust bewaard blijft.

Wil je meer blogs lezen, klik dan hier. Ben je benieuwd naar wat Stabilo Interieurbouw voor jou kan betekenen? Maak dan vrijblijvend een afspraak of bel: +31(0)40 234 1305.