Kleurgebruik sfeer interieur kantoor
Je bent eruit! Je hebt besloten dat het tijd is voor een nieuw interieur. De eerste stap is gezet. Een prettige en professionele werkruimte voor je werknemers is een belangrijke basis om uw bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Hier komt echter veel bij kijken, maar wat is nou echt belangrijk? Lees hier de 6 tips van Stabilo Interieurbouw!

Kantoor Amsterdam

Tip #1 Glas in een modern kantoor

Op bovenstaande afbeelding is er een open sfeer, maar zijn de ruimtes toch gescheiden. Dit komt door het gebruik van glas. Glas is ideaal voor kantoorruimtes, zo kun je direct zien of iemand die je wilt spreken aanwezig is. Bovendien zorgt het ervoor dat er een geluidsdichte ruimte ontstaat, maar je niet volledig gescheiden bent van de rest van het kantoor.

Wanneer je ook gebruik gaat maken van tip #6 zijn glazen ruimtes zeer belangrijk, want mensen moeten snel kunnen zien welke ruimtes vrij zijn. Je zult weinig moderne kantoren vinden waar geen gebruik van glazen ruimtes wordt gemaakt.

Tip #2 Wees bewust van wat welke kleur uitstraalt

Kleuren zijn niet alleen leuk om te zien, maar ze kunnen ook de sfeer beïnvloeden. Zo zou het bovenstaande witte kantoor geassocieerd worden met schoon, hygiënisch, opgeruimd en vreedzaam.

Rood wordt als de meest intense kleur beschouwd, dit komt doordat het de meest zichtbare kleur is. Nu weet je ook waarom stopborden en remlichten rood zijn gemaakt! Voor een kantoorinterieur wekt rood vastberadenheid uit. Rood behoort niet tot de meest voorkomende kleur voor kantoorinterieur, maar je springt er wel tussenuit met deze keus.

Groen is de kleur van de natuur. Het wordt samen met blauw gezien als de meest rustgevende kleur.

Blauw is, net zoals groen, de meest rustgevende kleur. Het straalt voorzichtigheid en stabiliteit uit.

Paars komt in de natuur bijna niet voor, hierdoor kan dit een mysterieuze sfeer creëren. Tevens wordt beweerd dat het de creativiteit vergroot en dat het macht uitstraalt. Paars is niet voor niets de kleur van de adel.

DSM Düsseldorf ontworpen door Stabilo

Tip #3 Haal de natuur naar je kantoor

Zitbanken, poefen bij Stabilo Interieurbouw

Zit je kantoor niet midden in de natuur? Geen nood, er zijn tegenwoordig genoeg opties! Op de afbeelding zie je een project met natuur in zitbanken en poefen, meer daarvan zie je hier. Vergeet ook niet om tip #5 te lezen, om te voorkomen dat je elke week weer nieuwe planten moet kopen. Er zijn echter veel meer manieren om natuur in je interieur te verwerken, neem gerust contact met ons op wanneer je hier meer over wilt weten.

Tip #4 Meer dan looks alleen

Bovenstaande tips gingen vooral over wat mooi is. Hoe je het lichamelijk ervaart is minstens net zo belangrijk. Als je lang achter je bureau moet zitten, is het belangrijk dat je geen last van je rug krijgt. Idealiter is de stoel verstelbaar en nog beter is het wanneer ook het bureau verstelbaar is. Wanneer je een aantal jaar in hetzelfde pand zit, valt hoe mooi het is je minder op en is dat meer voor de bezoekende klanten. Wanneer je slecht zit blijf je dit nog na je werktijd voelen. Denk niet te makkelijk om het interieur en  zorg dat je werknemers er geen rugklachten aan overhouden.

Tip #5 Onderhoud je planten

Wanneer je besloten hebt om de natuur naar je kantoor te halen ben je helaas nog niet klaar. Planten kunnen helaas niet voor zichzelf zorgen wanneer ze binnen staan. Wanneer je toch langer wilt genieten van je groen hebben we een aantal tips. Ten eerste is het een goed idee om een sterke plant aan te schaffen die weinig water nodig heeft. Kamerplanten, vetplanten of cactussen zijn altijd een goede keus en hoeven maar 1x per week water. Indien je deze planten maar saai vindt kun je ook kiezen voor orchideeën, deze zijn ook redelijk sterk en brengen meer kleuraccenten aan in je kantoor. Een extra tip is duidelijke afspraken maken over wie het water geeft. Wanneer de planten te veel water krijgen overleven ze het ook niet. Vergeten of de planten al water hebben gehad? Voel aan de aarde of het nog nat is, wanneer hij nog erg nat is hoef je geen water te geven. Als hij erg droog is kun je hem het beste nog wat water geven.

Tip #6 Zorg voor flexplekken

Vroeger waren we nog gebonden aan een vaste plek. Met de komst van de laptop is dit niet meer nodig. Een modern kantoor zou dan ook niet modern zijn zonder flexibele werkplekken. Wees creatief met de werkplekken en probeer de indeling zo vrij mogelijk op te zetten. Zoals al kort in tip #1 benoemd is het verstandig om de ruimtes goed zichtbaar te maken, zodat werknemers direct zien welke ruimte wel en welke ruimte niet vrij is. 

Flexibele werkplek modern kantoor
Photo made by Annie Spratt

Voor meer inspiratie kun je een kijkje nemen bij onze projecten of je kunt meer blogs lezen door hier te klikken. 


U bent altijd welkom om vrijblijvend contact opnemen met Stabilo Interieurbouw via de contactpagina. Wij realiseren graag uw nieuwe kantoorpand!