Nieuwe keuken Stabilo
Is uw keuken aan vervanging toe of bent u de oude gewoon helemaal beu? Wij van Stabilo interieurbouw verzorgen graag uw nieuwe keuken. Hier vind u hoe wij te werk gaan en een aantal handige voorbereiding tips waarbij u op moet letten.

1. Wensen en Inspiratie

Wat wil ik in mijn nieuwe keuken en wat niet?  Wat voor keukenopstelling past in mijn huis? Welke stijl en materialen wil ik? Is er bepaalde apparatuur waar ik gebruik van wil maken? Allemaal vragen waar het antwoord erop vaak erg moeilijk is. Ook moet er nog eens nagedacht worden over comfort en werk- en kastruimte. Een goede manier om op al deze vragen en problemen een antwoord te hebben is door een moodboard te maken van foto’s van wat u allemaal mooi vindt. Een foto zegt immers meer dan 1000 woorden. Op Pinterest bijvoorbeeld zijn er talloze foto’s te vinden voor vele leuke ideeën.

2. Ontwerp en Budget

Zodra u uw ideeën en wensen hebt voorbereid kan deze omgezet worden naar een ontwerp. Belangrijk is om een budgetrichting aan te geven. Hiermee kan de ontwerper rekening houden met bijvoorbeeld materiaalkeuze en merken/soorten inbouwapparatuur.

Indien gewenst kunnen wij de gehele ruimte in 3D-formaat weergeven zodat u een perfect beeld krijgt hoe het eindresultaat er uit gaat zien. Weet dat u bij ons een super degelijke maatkeuken met topkwaliteit apparatuur voor uw geld krijgt, maar dat wij niet kunnen en willen concurreren met een IKEA of andere low-price keukenzaken.

3. Materiaal keuze

Samen met u gaan we de materialen samenstellen. Afhankelijk van uw wensen en budget zullen we hierin een keuze maken. Gaat het een kunststof, houten of toch een granieten keukenblad worden? Gaat u voor hoogglans gespoten deuren of worden het melamine/HPL deuren? Hierin hebben wij een ruime keuze en voor elk budget iets passends.

4. Inbouwapparatuur

Bij een nieuwe keuken hoort ook inbouwapparatuur. Het is belangrijk te bepalen welke apparaten u graag in uw nieuwe keuken wilt voordat wij de keuken gaan produceren. Het assortiment aan beschikbare apparatuur is zo enorm groot dat het niet meevalt hieruit te kiezen.

De keuze begint al met te besluiten welke apparaten je voorkeur hebben. Kookt u elektrisch of toch liever op gas? Wilt u graag een stoomoven of neemt u genoegen met een combioven? Daarna volgt nog het kiezen van bepaalde typen en modellen. Natuurlijk kunnen wij van Stabilo Interieurbouw samen met u de best passende keuze hieruit maken.

5. Voorbereiding

Voordat uw keuken geplaatst wordt komt er nog veel bij kijken, bijvoorbeeld of de elektrische aansluitingen, waterafvoer en watertoevoer op de juiste plaats zit en of de groepenkast met de apparaten die u gekocht heeft nog kloppen. Moet er nog een stukadoor, schilder of tegelzetter komen voordat de keuken geplaatst kan worden? Alle bedenkbare vragen kunnen wij voor u beantwoorden. U kunt al deze vakmensen zelf regelen maar u kunt er ook voor kiezen deze gehele verbouwing bij Stabilo Interieurbouw onder te brengen. Hieronder vindt u een greep van vakmensen uit het netwerk van Stabilo Interieurbouw die wij voor u kunnen verzorgen.

  • Elektricien
  • Loodgieter
  • Timmer/Bouw bedrijf
  • Schilder/Spuiterij
  • Stukadoor
  • Parket/Vloeren legger
  • Tegelzetter
  • Glasbedrijf
  • Rvs en Staal bewerker
  • Stofferingen

Het produceren van uw keuken

Nadat we de ruimte hebben ingemeten, de ontwerpen klaar zijn en alles hebben doorgesproken is het tijd voor de productie. Dit gebeurt in onze eigen moderne werkplaats. Deze is uitgerust met een uitgebreid computergestuurd machinepark en vakbekwaam personeel. Zodra de bestelde materialen binnen zijn kan het realiseren van uw droomkeuken beginnen. Mocht er in uw keuken spuitwerk zitten dan laten wij dit bij één van onze samenwerkende spuiterijen bewerken.

Monteren op locatie

Terwijl uw nieuwe keuken geproduceerd wordt, kunnen de loodgieter en de elektriciën de voorbereidingen maken voor de montage van de keuken. Wanneer de keuken gereed is komen wij deze plaatsen op locatie en overhandigen wij uw nieuwe droomkeuken.