Stabilo interieurbouw zakelijk
Heeft u altijd al meer willen weten over Shinnoki? Stabilo Interieurbouw gaat in deze blog verder in op de toepassingen van Shinnoki in uw interieur.

Wat is het?

Het is een uniek fineerproduct en is een combinatie van fineer met het gemak van een melamine plaat. De toplaag is gemaakt van fineerhout, dit wordt afgemaakt met een kern van MDF en een tegenfineer op de achterzijde voor de stabiliteit van de plaat.

Welke varianten kent het?

Er zijn 2 verschillende varianten, namelijk Shinnoki ply en Shinnoki panels. Wij van Stabilo Interieurbouw hebben veel ervaring in het verwerken van Shinnoki in diverse meubels. In deze blog wordt vertelt wat het is en wat je er allemaal mee kunt doen.

Shinnoki ply

Shinnoki ply bestaat uit 3 lagen fineerhout. Dit zorgt ervoor dat het hout stevig en toch vrij buigbaar is. Hierna is er geen verdere afwerking meer nodig. Dit betekent dat het hout niet meer gelakt hoeft te worden. Net als écht hout dus!

Shinnoki panels

Shinnoki panels zijn opgebouwd uit een fineer toplaag, een kern van 18 mm MDF en een tegenlaag van fineer voor de stabiliteit. Met deze panels kun je vrijwel alles laten maken, van keukens tot kantoor-, bar- of restaurantafwerking in de zakelijke markt. Bij Stabilo Interieurbouw kunnen wij écht alles ermee, u kunt het zo gek niet bedenken of wij maken het voor u!

Tevens beschikt u over een rijke keuze aan stevige en kwaliteitsvolle platen in fineerhout, klaar om te verwerken in elk interieur.

Duurzaam

CO2-neutraliteit, hernieuwbare energie en recyclebare materialen staan hoog in het vaandel bij Shinnoki. Zo komt de warmte die nodig is om de fineerlaag op de plaat te verlijmen uit de verbranding  van het houtafval. Zo hoeven ze minder te stoken en verminderen ze tevens hun milieuafval. De hierna benodigde energie komt volledig uit zonnepanelen. Alle grondstoffen die Shinnoki inkoopt worden grondig onderzocht, zo gaan ze alleen in zee met bedrijven die het FSC keurmerk hebben. Bovendien heeft Shinnoki ook nog een persoonlijk voordeel, de lijm, de kleurbeits en het vernis geproduceerd wordt bevat geen vluchtige organische stoffen. Dit resulteert in een betere luchtkwaliteit in je woning.

Shinnoki bestaat uit een sterke collectie van 17 uiteenlopende designs afgestemd op alle mogelijke stijlen.

Op deze pagina vindt u een project waarbij gebruik gemaakt is van Shinnoki. Dit project is uitgevoerd bij het Van der Valk hotel in Ridderkerk.

Buiten het feit dat het een prachtige houtsoort is, wordt het ook nog eens CO2-neutraal geproduceerd. Dit houdt in dat alles omtrent het produceren zodanig gedaan wordt dat het geen negatief effect heeft voor het milieu.

Samengevat zijn de voordelen van Shinnoki:

  • 17 verschillende designs, van klassiek tot hedendaags, samengesteld door trendwatchers;
  • Vaste kleuren door industriële beitsing;
  • Een natuurlijke look dankzij de mixmatch techniek;
  • Direct leverbaar;
  • Duurzaam geproduceerd;
  • Makkelijk en snel te verwerken.

Meer weten? Klik dan hier