Ga je een huis kopen, wil je verhuizen of is je huidige keuken toe aan vervanging? Dan helpen wij je graag in je reis naar je droomkeuken met behulp van dit stappenplan:

Wij als Stabilo Interieurbouw hebben helaas meerdere malen moeten meemaken dat onze klanten heel simpel denken over een nieuwe keuken. Hier komt veel meer bij kijken dan verwacht. Daarom wil Stabilo Interieurbouw helpen moeiteloos jouw droomkeuken te realiseren.

 

Stap 1: stel een budget vast

Door een budget vast te stellen, verplicht je jezelf om na te denken hoe je de geplande resultaten kunt behalen en welke acties je daarvoor dient te ondernemen. Het helpt je vooruit te lopen op eventuele negatieve vooruitzichten. Wanneer je een bepaald budget hebt vastgesteld voor jezelf, is het makkelijker om bepaalde keuzes te maken. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan met welke materialen je wilt werken en wat voor extra’s je kunt nemen in je keuken.

 

Stap 2: het ontwerpen van je keuken

Voordat je begint met het kiezen van een koelkast of de kastdeurtjes, is het handig om een goede indeling voor je nieuwe keuken te maken. Denk eerst na over waar je de kasten wilt hebben. Over hoe groot de koelkast moet zijn. Over waar de wasbak komt. Over waar al het leidingwerk en de elektrapunten verlegd moeten worden. Je moet er ook goed over nadenken of je dit allemaal zelf kunt of dat je het overlaat aan een vakman. Dit is trouwens ook een belangrijk punt om mee te nemen in je budget. Zodra je weet hoe de indeling moet worden en alles nauwkeurig is ingemeten, kun je beginnen met het maken van een moodboard.

 

Stap 3: maak een moodboard

Als je nog niet zeker bent over welke kleuren of materialen je wilt gebruiken in je keuken, dan kun je een moodboard maken op Pinterest. Op Pinterest worden heel veel inspiratie-foto’s gedeeld. Zo kun je voor jezelf kijken wat je wel of niet mooi vindt. Zo kun je makkelijker de keus maken in wat voor materialen, kastdeurtjes, greepjes en kleurtjes je wilt gebruiken in de keuken.

 

Stap 4: verwelkom de vakman

De oude keuken en eventuele wand- en vloertegels worden weggehaald. Zodra dit allemaal verwijderd is, is het tijd om het leidingwerk, elektra en ventilatiekanalen op de juiste plek aan te leggen. Zoals hiervoor ook is aangegeven, kun je nagaan of je dit zelf doet of het overlaat aan een vakman. Pas wel op, wij hebben liever niet dat er nog meer mannen worden opgegeven voor “Help, mijn man is klusser!”. Dus, een klus voor de vakman!

 

Stap 5: de muren

Afhankelijk van de staat van de muren, is het tijd voor het stucwerk. Kies jij voor behang, stucwerk of compleet iets anders? Het voordeel van stucen is dat je nooit meer iets aan de muren hoeft te doen. Stucwerk kan heel glad worden aangebracht, maar ook grof of met een patroon. Veel soorten kun je al in de gewenste kleur laten aanbrengen. Het is slim om vooraf bij diverse partijen offertes aan te vragen. Zo kun je kiezen welke vakman jij je werk laat doen en kun je dit opnemen in het budget.

 

Stap 6: de vloer

Nu de muren ook gedaan zijn, is het tijd om de vloer te leggen. Hierbij kun je weer kiezen uit een heleboel materialen. Wil je tegels, een gietvloer, laminaat of een houten vloer?

 

Stap 7: opbouwen van de keuken

Je kunt eindelijk gaan opbouwen. Als het goed is, is bij het ontwerp van de keuken alles netjes ingemeten. De kasten zouden probleemloos in de ruimte moeten passen. Nadat de kasten staan, kun je het aanrechtblad, de wasbak, de kraan en alle andere keukenapparatuur plaatsen.

 

Stap 8: inrichten van de keuken

Nu de keuken vrijwel af is, rest nog een klusje: het inrichten van je keuken. Alles wordt geplaatst in de kasten en je siert je keuken met accessoires.

Word jij duizelig van al deze stappen die je leest? Bij het verbouwen van je keuken komt namelijk een heleboel kijken, door de bomen kun je het bos dan niet meer zien. Stabilo Interieurbouw helpt je bij IEDERE stap en zorgt ervoor dat jouw droomkeuken werkelijkheid wordt. Je wordt geholpen bij het ontwerpen, een advies, de creatie en de uitwerking. Zonder stress verbouwen: het kan met Stabilo Interieurbouw!

 

Hieronder een impressie:

Geef een antwoord