Luxe hotel sfeer woontrend
In: Particulier0

Hoera! Er is weer een nieuwe woontrend doorgebroken. De luxe hotel woontrend kwam al opzetten in 2016, maar is inmiddels helemaal hot! Deze trend is helaas niet weggelegd voor elke woon- of slaapkamer. Je moet de kleuren goed kunnen combineren, maar wanneer dit lukt straalt het een fantastische sfeer uit. Door onderstaande tips kun je de rust en de sfeer van een luxe hotelkamer zelf nabootsen.

Chique sfeer

Door slim kleur- en materiaalgebruik spat de luxe er vanaf. Bij deze trend horen robuuste materialen zoals massief hout en koper. Deze materialen combineer je dan met donkere, chique kleuren zoals donkerblauw, donkergroen, goud, matzwart en okergeel. Bloemen kunnen ook geplaatst worden om wat kleurcontrast aan de kamer te geven. Ideaal hiervoor is een mooi boeket rozen of een orchidee op tafel.
Dit alles creëert al snel een gevoel van luxe. Wat zowel in de woonkamer als in de slaapkamer toe te passen valt.

Minimalisme

Om de rust van een hotelkamer over te nemen is het aan te raden om de kamer ietwat minimalistisch in te richten. “Less is more”. Voor sommige mensen klinkt minimalisme wellicht als het opofferen van alle leuke sfeer creërende spullen. Gelukkig zit er veel meer achter, minimalisme is niet voor niets steeds meer terrein aan het winnen in menig huis. Je laat je kamer niet leeg om te voldoen aan de eisen van het minimalisme, maar je kiest enkel voor de producten die je echt in je leven wilt hebben. Volledig minimalistisch hoeft niet, maar zorg voor genoeg kastjes zodat er geen losse spullen blijven slingeren. Dit resulteert in minder opruimen en minder afleiding, wat je een hoop energie kan besparen.

Stabilo bed ombouw TV lift

Bed ombouwen

Je wilt natuurlijk zo relaxt mogelijk leven in een hotel sfeer, naar de televisie lopen om hem aan te zetten is verleden tijd. Met een tv lift kun je de tv zelfs naar jou toe laten komen wanneer je maar wil en de tv verstoppen wanneer je hem niet nodig hebt. Zo kun je een opgeruimde sfeer behouden waarin de kabels zijn weggewerkt in het kastje. Stabilo Interieurbouw is ervaren in het maken van tv liften en wij denken graag mee met wat er goed in jouw kamer zou passen. 

Spiegels en gestoffeerde panelen

Spiegels zijn een absolute must in je slaapkamer. De spiegels reflecteren een groot deel van de kamer waardoor de kamer in zijn geheel een stuk groter lijkt. Bovendien reflecteren ze het licht, hierdoor lijkt je kamer overzichtelijker en rustiger. Op onderstaande foto zie je dat de achterwand bestaat uit gestoffeerde panelen, buiten het mooie uiterlijk bevordert ook dit de rust. Met de gestoffeerde panelen wordt overmatige galm op een effectieve manier tegen gegaan. Hierdoor behoudt je kamer ook de rust op het gebied van geluid. Wij kunnen prachtige spiegels en gestoffeerde panelen voor jouw slaapkamer verzorgen.

Luxe Hotel achterwand gestoffeerd

Walk-in closet en badkamer

Wanneer je helemaal groot uit wilt pakken, kun je je slaapkamer een centrale rol geven. Hiermee bedoel ik dat je vanuit je kamer naar meerdere kamers kan. Vanuit een hotelslaapkamer kun je rechtstreeks naar je douche en je kast. Dit kun je natuurlijk zelf nabouwen, hiervoor moet je een walk-in closet en je badkamer bereikbaar maken vanuit de slaapkamer. De walk-in closet zorgt er ook voor dat er geen kleren in je kamer terechtkomen en hiermee voorkom je dus een rommelige kamer.

Stabilo kan je kamers voorzien van een walk-in closet en een luxe badkamer. Hiervoor maken we eerst een ontwerp, waarna we het na goedkeuring gaan realiseren. Als het klaar is waan je je helemaal in je eigen hotel, je kunt het helemaal afmaken door te kiezen voor een regendouche en zachte badhanddoeken.

Luxe badkamer interieurbouw

Al met al is het een woontrend die van te voren goed doordacht moet worden, maar met de juiste aanpak kan het een uitstekend resultaat te weeg brengen. Wat vinden jullie van deze trend?

Wij kunnen dit project voor je realiseren en ervoor zorgen dat je altijd rust zult ervaren in je slaapkamer. Neem contact met ons op om dit project samen aan te gaan of neem een kijkje bij onze andere projecten om inspiratie op te doen!