Tafel verschillende kleuren hout

Modern woonkamer interieur

Het interieur in uw woonkamer bepaalt de sfeer voor uw gehele woning. De wensen en behoeften van een woonkamer verschillen en zijn vaak erg persoonlijk. Voor de meeste mensen dient een woonkamer als een plek waar je na een drukke werkdag helemaal tot rust kunt komen. Je kunt zelf invulling geven aan je woonkamer inzichten en wensen, maar wij denken graag met je mee. Daarom lees je hieronder wat leuke tips om je woonkamer mee in te richten. Heb je interesse in een leefkeuken, lees dan deze blog even door.

Een moderne woonkamer wordt gekenmerkt door ruimtelijkheid en op maat gemaakt interieur. Door stoelen en banken die gericht zijn op comfort, wordt het al snel een relaxte plek. Daarnaast moet de woonkamer er natuurlijk leuk uitzien. Kies je voor een ingebouwde haard of voor een TV-lift? Wil je een design dressoir of een op maat gemaakte boekenkast? Samen ontwerpen en realiseren wij een interieur geheel op maat en naar jouw wensen.

Tv-meubel

In de woonkamer vind je vaak een tv, in de moderne woonkamer vind je hem niet maar is hij er wel. Tegenwoordig worden tv’s steeds vaker ingebouwd in het interieur. Op de foto hieronder zie je een geprojecteerd scherm op de muur. Wat minder opvalt is dat de beamer in de kast waar je een opening ziet is geplaatst. Hieruit schijnt een beamer op de wand. Wat het extra leuk maakt is dat je de kast er verder uit kunt schuiven, waardoor het scherm groter wordt, wanneer je de lade verder dichtdoet wordt het scherm juist kleiner. Hierdoor heb je altijd invloed op de grootte van het scherm.
Beamer tv kijken
Een ander iets bekender tv-meubel is de tv lift. Het voordeel van de tv lift is dat je er niets van ziet en je er gewoon spullen op kunt plaatsen, maar wanneer je zin hebt om tv te kijken kun je hem oproepen en stijgt hij omhoog. Met de kast waar de tv in zit is alles mogelijk, en ook hier denken wij graag in mee. Op onderstaande foto blijft het blad bovenop de tv zitten, dit kan echter ook gemaakt worden zonder bovenblad.
interieurbouw tv lift

En suite kamer

Bij een kamer en suite combineer je de voorkamer met de woonkamer, welke gescheiden wordt door twee schuifdeuren. Aan het uiteinde van deze schuifdeuren worden kasten geplaatst. Op onderstaande foto zie je een schuifdeur die overgaat in een boekenkast. Dit is een perfect voorbeeld van een en suite kamer. Wanneer je echt een enorme boekenworm bent, word je misschien nog enthousiaster van onderstaande stukje over de design boekenkast.

En Suite
Design boekenkast

Wie graag boeken leest, heeft ook het liefst zijn favoriete boeken binnen handbereik. Het nadeel van een gewone boekenkast is dat het er snel rommelig uitziet. Er wordt geen rekening gehouden met het formaat boeken. Een op maat gemaakte boekenkast lost dat probleem op. De kast is niet alleen mooi om te zien, maar je kunt daardoor gewoon al je boeken bij de hand houden. Op onderstaande foto zie je een stand van een boekenhandelaar die handelt in zeldzame boeken. Dit is niet de typische boekenkast die je bij mensen aantreft, maar dat is eigenlijk ook het idee van een op maat gemaakte boekenkast.

Design boekenkast beurs TEFAF

Wij kunnen een op maat gemaakte boekenkast voor je ontwerpen en realiseren. Maar misschien vind je het nog leuker om zelf met een schets te komen waarna we het samen uitwerken. Er zijn een aantal algemene opties waar keuzes in gemaakt moeten worden. Wil je een open of gesloten boekenkast? Wil je hem tegen de wand of als roomdivider?

Open boekenkasten maken het pakken van een boek toegankelijker en bovendien wil je natuurlijk graag je boeken laten zien, een nadeel is wel dat het meer stof verzamelt dan de gesloten boekenkast. Een groot voordeel van tegen de wand plaatsen is dat het bijna overal waar ruimte is geplaatst kan worden. Wanneer je kiest ervoor kiest om hem in het midden van een kamer te plaatsen, dan moet je rekening houden met hoeveel ruimte er aan beide zijdes overblijft.

20160218_192955

Wanneer je vaker blogs van Stabilo Interieurbouw leest, weet je dat wij een fan zijn van het inbouwen van interieur. Dit is met boekenkasten natuurlijk ook een optie. Wanneer je ervoor kiest om je boekenkast in te bouwen, weet je zeker dat hij een geheel gaat vormen met de rest.

Taatsdeuren

Taatsdeur voorbeeld
Links een taatsdeur, in het midden een normale deur en rechts een normale dubbele deur

We krijgen tegenwoordig steeds meer aanvragen voor taatsdeuren. Het leuke aan taats is dat ze niet via scharnieren aan de muurkant vastzitten, maar dat de bevestigingspunten aan de boven en onderkant zitten. Hierdoor draait de deur om zijn eigen as. Dit maakt de deur minder zwaar om te openen, maar het grootste voordeel is dat het er mooi uitziet. Op de foto hierboven is te zien dat hij niet vast zit aan de muur maar laat hij er een ruimte tussen zit. Onderstaande foto schetst een idee van hoe dit er in de praktijk uit kan zien.

Woonkamer deur

Custom-made tafels

Een op maat gemaakte houtentafel biedt meerdere voordelen. Zo kun je de grootte van de tafel perfect afstellen op de ruimte, waardoor de ruimte optimaal benut wordt, daarnaast kun je het materiaalgebruik perfect afstellen op de rest van de woonkamer.

Woonkamer design houtentafel

Op onderstaande foto zie je hoe mooi het eruit kan zien als je meerdere kleuren en soorten hout in 1 tafel verwerkt. Het gaat feilloos in elkaar over en maakt het mogelijk om verschillende stijlen in je tafel terug te laten komen. Hierin kunnen wij een ontwerp maken, maar je kunt ook zelf met een idee komen wat we samen kunnen uitwerken.

Tafel verschillende kleuren hout
Dressoir

Een dressoir is vaak dominant aanwezig in de kamer, hierdoor is het belangrijk dat je het afstemt op het materiaalgebruik en kleurgebruik van de rest van de kamer. Bij de meeste dressoirs zitten er 2/3 lades onder het bovenblad. Dit maakt het ideaal voor de opslag van kleine spullen.Hiernaast kun je er nog spullen op plaatsen. Populaire keuzes hiervoor zijn fotokaders, tafellampen, kaarsen, planten, kunstwerkjes of boeken.

modern dressoir woonkamer
Salontafel

Een woonkamer zonder salontafel is niet alleen vrij ongezellig, het is ook onpraktisch. Een salontafel kan in iedere woonkamer geplaatst worden, zeker wanneer ze door Stabilo Interieurbouw op maat gemaakt worden. Een salontafel wordt vaak in de buurt van de tv geplaatst, hierdoor is het belangrijk om te bedenken wat voor afstand hij van de bank moet hebben en welke hoogte ideaal is.

Salontafel uitklapbaar
Het is verstandig om de vorm van een salontafel af te stellen op het zitgedeelte. Zo is een ronde salontafel ideaal als de bank er in een U-vorm omheen staat, maar is rechthoekig fijner als de woonkamer een uitgerekte vorm heeft.
Wanneer je je ruimte optimaal wilt benutten kun je ook kiezen voor een multifunctionele salontafel. Zo kun je er een poef van maken waar je op kan zitten, kun je er spullen opzetten wanneer er niemand inzit of kun je er spullen in opbergen. Er zijn zelfs uitschuifbare salontafels, die groter gemaakt kunnen worden wanneer er meer ruimte nodig is.

Salontafel met opbergruimte

Bureau/computerdesk

In de woonkamers vind je ook regelmatig een computer- of laptopgedeelte terug. Computer en laptops zien er tegenwoordig veel strakker uit dan de grote monitoren van vroeger, hierdoor is het geen straf meer om ze in de woonkamer terug te zien. Hiernaast werk je dichter bij je familie en hoef je in de koudere maanden voor maar 1 kamer te stoken, namelijk enkel de woonkamer. Enorm belangrijk is dat je goed nadenkt over waar in de woonkamer je je eigen home office wilt creëren. Ideaal hiervoor zijn “dode hoeken”, een andere optie is om hem toch centraler in de kamer te plaatsen maar er een roomdivider naast te plaatsen. Hierin kan de design boekenkast  mogelijk een rol spelen.

Modern bureau woonkamer

Bedenk van tevoren goed hoeveel ruimte je nodig hebt, het is zonde om een te groot deel van de woonkamer te bezetten met een bureau. Zeker als je vervolgens maar de helft van het blad gebruikt. Echter is te weinig ruimte nog ergerlijker, omdat het je arbeidsproductiviteit tegen kan gaan.

Wij kunnen een nieuwe woonkamer voor je realiseren en ervoor zorgen dat het volledig modern oogt en aan al je wensen voldoet. Neem contact met ons op om dit project samen aan te gaan of neem een kijkje bij onze projecten om meer inspiratie op te doen!